|Het belang van ergonomisch werken

Het belang van ergonomisch werken

Ergonomisch werken is een van de trends uit de afgelopen periode. Steeds meer mensen nemen een betere werkhouding aan, om klachten aan hun rug en nek te voorkomen. Nu we steeds meer achter onze computer zitten, liggen kwaaltjes aan gewrichten op de loer. Denk hierbij niet alleen aan rug- en nekklachten, maar bijvoorbeeld ook aan stijve knieën en kuiten. Door ergonomisch te werken kunnen dergelijke lichamelijke klachten voorkomen worden. In dit artikel vertellen we je meer over de manier waarop je ergonomisch kunt werken op de werkvloer.

Ergonomisch werken met de juiste hulpmiddelen

Wellicht herken je het gevoel van een stijve nek, nadat je een lange dag naar het scherm van je laptop hebt getuurd. Vaak staat het scherm van de laptop veel lager dan gewenst, waardoor je voortdurend naar beenden moet kijken. Beter zou het zijn, als de laptop op ooghoogte stond. Op Ergodirect.nl worden handige hulpmiddelen aangeboden, die je hierbij kunnen helpen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een monitorarm, waar je een losse monitor aan kunt hangen. Koppel de laptop aan je losse scherm, zodat je alle bestanden en je vaste toetsenbord bij de hand hebt.

Een monitorarm is slechts een van de hulpmiddelen die ergonomisch werken op de werkvloer bevordert. Denk ook aan een ergonomisch toetsenbord, of een ergonomische muis.

Zorg voor voldoende beweging tijdens je werkdag

De stijve gewrichten die je aan het eind van de dag kunt ervaren zijn niet alleen het gevolg van een verkeerde werkhouding. Ook een tekort aan beweging gedurende de werkdag maakt dat dergelijke lichamelijke klachten op kunnen spelen. Om deze reden is het belangrijk om af en toe een ommetje te maken. Ga bijvoorbeeld naar het park met collega’s tijdens de lunch, om aldaar je boterham te eten! Niet alleen gezellig, ook nog eens goed voor lichaam en geest.

2018-04-23T08:43:48+00:00 23 april 2018|Geen categorie|

Leave A Comment