|Hoe ga je om met urineverlies?

Hoe ga je om met urineverlies?

Ouderdomskwaaltjes komen in tal van verschillende vormen voor. Zo krijgen veel ouderen te maken met stijve gewrichten. Denk aan stijve benen, een stijve nek of een stijve rug! Om dergelijke klachten te verminderen, kan het verstandig zijn om wat meer te bewegen. Ga bijvoorbeeld wandelend naar de supermarkt, ga een paar keer week een blokje om met je partner, enzovoorts. Er zijn echter ook ouderdomskwaaltjes die lastiger te verhelpen zijn. Urineverlies is hier een goed voorbeeld van. De gevolgen van urineverlies, vaak ook incontinentie genoemd, kunnen erg vervelend zijn.

Gevolgen van urineverlies bij ouderen

Als gevolg van de incontinentie kun je te maken krijgen met een vochtige onderbroek. Niet alleen voor jezelf is dit onprettig, ook kan het een vervelende geur veroorzaken. Je moet er toch niet aan denken dat anderen om je heen dit opmerken? Daarbij kan de incontinentie steeds heviger worden, waarbij je uiteindelijk een keer doorlekt. Om dergelijke situaties te voorkomen, is het raadzaam om bij de eerste verschijnselen van urineverlies hulpmiddelen in huis te halen om dit tegen te gaan. Urineverlies is niets om je voor te schamen en komt veel meer voor onder ouderen.

Hulpmiddelen tegen urineverlies

Er zijn verschillende webwinkels de hulpmiddelen verkopen om de gevolgen van urineverlies te beperken. Incontinentiemateriaal aanschaffen doe je dus niet in een fysieke winkel, maar eenvoudig online. Zo hoef je hier zelf de deur niet voor uit! Dit maakt de stap voor veel ouderen kleiner om deze hulpmiddelen aan te schaffen. Vergelijk het incontinentiemateriaal met maandverband. Door dit materiaal in je onderbroek te plakken, wordt doorlekken tegengegaan. Vervang het materiaal regelmatig om ook een nare urinegeur om je heen te voorkomen. Op deze manier zal niemand opmerken dat je met urineverlies te maken hebt. Twijfel je over je urineverlies? Ga in dat geval eens langs bij een huisarts.

2018-04-23T08:42:01+00:00 23 april 2018|Geen categorie|

Leave A Comment