|Tips bij het kiezen van de juiste zorgverzekering

Tips bij het kiezen van de juiste zorgverzekering

Een nieuwe zorgverzekering afsluiten kan behoorlijk lastig zijn! Waar dien je aan het eind van ieder jaar rekening mee te houden, als je voor een andere verzekering of verzekeraar kiest? In dit artikel geven we je enkele handige tips! Allereerst is het slim om voor het vergelijken van zorgverzekeringen en -verzekeraars gebruik te maken van een online vergelijkingstools. Met deze vergelijkingstools zie je vaak al binnen een paar minuten welke verzekering of verzekeraar het beste bij je past. Je kunt de verzekering direct afsluiten vanuit dergelijke tools.

Tip 1: let op de dekking van verzekeringen

Bij het vergelijken van zorgverzekeringen kan het heel aantrekkelijk lijken om naar de premie van een verzekering te kijken. Veel mensen kiezen hierbij voor de verzekering met de laagste maandelijkse premie, omdat het hen een besparing op de maandlasten oplevert. Deze aanpak is echter niet verstandig! Verzekering met een lage premie hebben vaak namelijk ook een zeer zwakke dekking. Zo draai je alsnog zelf op voor een groot aantal medische kosten.

Tip 2: overweeg een aanvullende verzekering

Om de dekking van een verzekering te verbeteren, kan het slim zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten. Heb je bijvoorbeeld regelmatig complicaties aan je gebit? In dat geval kan een aanvullende tandartsverzekering een slimme keuze zijn. Door voor een aanvullende verzekering te kiezen hoef je de kosten voor deze behandelingen vaak niet (volledig) te betalen. Zo bespaar je veel geld!

Tip 3: wees op tijd met het overstappen

Het overstappen naar een andere zorgverzekeraar of een ander type verzekering kan maar eens per jaar. Zorg er om deze reden voor dat je op tijd begint met het vergelijken van de verzekeringen en verzekeraars! Zeker doordat het overstapmoment rond de feestdagen in december valt, vergeten veel mensen hier tijd aan te besteden.

Bron: tk-schiedam.nl

2018-04-23T08:35:32+00:00 23 april 2018|Geen categorie|

Leave A Comment